dissabte, 6 de setembre del 2008

Saint Paul, Minnesota

És un fet que l'elecció de Sarah Palin com a running mate de McCain ha reforçat la posició dels republicans en les enquestes de cara al proper 4 de novembre. Fins a la convenció republicana celebrada aquesta setmana a Saint Paul, Minnesota, Palin era una desconeguda fins i tot pel seu actual mentor (amb excepció, es clar, del habitants D'Alaska, que la tenen de governadora). La tria de Palin s'explica com a resultat d'una intricada combinatòria política, que al mateix temps va descartar molts prohoms (no trobo la manera de dir-ho en femení)de solvència contrastada.

Palin té tot el que demanava l'exercici de trencaclosques: dona, per a mirar de repescar els vots de Hillary Clinton; figura aliena a la idea de cobertura sanitària universal, per mantenir en peu de guerra els al.lèrgics a Clinton, que podrien quedar-se a cada el dia de les eleccions un cop passat el perill; jove, per restar frescor a Obama i recomposar la fotogènia de McCain; volgudament inexperta en política exterior, ja que si no pots competir amb Biden, més val que tractis de donar-li la volta al tema com a un mitjó; conservadora de la darrera fornada, per a trivialitzar les antigues vel.leitats centristes i altres pecadets -diguem-ne de joventut- de McCain; descreguda del canvi climàtic, perquè sinò tots els els candidats en aquesta elecció serien massa verds...La quadratura del cercle serà fer que, davant de tants flancs "coberts" a la vegada, el propi McCain no quedi desdibuixat.

El secret de Palin, captat amb habilitat pels kingmakers republicans, consisteix en parlar clar sense deixar res al pap, i sobretot, sigui el que sigui que en surti, mostrar-se'n inmensament orgullosa. "Sí, i que passa?" seria el lema velat de la campanya de Palin, que es complementa bé amb el mar de cartolines que se li agita al davant amb l'escrit "Country first". D'aquesta manera, la candidata a vicepresidenta ha anat posant peça rera peça del seu historial acolorit a l'aparador, cadscuna de les quals haurien sigut suficients per enfonsar la carrera del política dels altres contricants. Ens diu que ha combatut la corrupció a Alaska i resulta que això passava també per fer mans i mànigues per deixar sense feina el seu ex-cunyat després que es divorciés de la seva germana; ens parla de fèrria moral sexual, però no sembla disposada a reconèixer que alguna cosa no ha funcionat en l'educació dels seus propis fills al respecte i al mateix temps, no té cap pudor a fer entrar la qüestió en campanya com a una arma de doble tall; reclama un patriotisme sense fissures i fins fa pocs anys el seu marit militava en una formació per a la independència d'Alaska -ha desmentit en un comunicat que ella també en formés part; per a ella, la Creació es va completar en set dies, però no dubta en voler-la foradar com un gruyère en un temps igualment rècord, amb perforacions petrolieres a tort i a dret en les terres verges d'Alaska, així com amb un exibicionisme cinegètic -pura taxidèrmia, sang i fetge- que fa les delicies de la National Rifle Association.

Aquesta és la solidesa de Palin: determinació a mostrar-se determinada. És aquesta línia que pugui donar per a dos mesos, fins a les eleccions? Tot depen del fato que encara estigui disposada a treure.

1 comentari:

mewmewmew ha dit...

D' altra banda et pregunto: no et fa por pensar que d' aquí uns anys, passi a Espanya com a França, i esclati la violència a les bosses marginals d' immigrants que inevitablement i per múltiples causes es generen al país?.



biludlejning kastrup
business mailing lists